Ervaringen van klanten over de samenwerking met mij

“Door het volgen van het programma leef jouw leven en de opstellingen ben ik meer in contact gekomen met mijn innerlijke drijfveren. Het heeft er voor gezorgd dat ik meer inzicht heb gekregen over waar ik voor sta en waar ik energie van krijg. Dit helpt mij in het maken van gerichte keuzes in mijn werk, maar ook het opnieuw herwaarderen van mijn basis, mijn gezin, mijn vrienden en mijn gezin van herkomst.

Ik heb het coachen van Aike als heel prettig ervaren. Ze luistert, geeft erkenning, kan goede vragen stellen en juist vanwege haar kennis m.b.t. systemen en opstellingen is zij in staat de onderstroom zichtbaar te maken.”

Maartje Knotter

“Je hebt van die vragen waar je wel eens mee rond of tegenaan loopt. Soms is zo’n vraag heel helder, soms is het een onbestemd gevoel. Het is zo bijzonder wat er allemaal duidelijk wordt bij een opstellingen workshop.

Of je nu een heel duidelijke eigen vraag hebt of een keer meedoet als representant om een opstelling te ervaren,
Aike begeleidt het proces heel liefdevol, met alle aandacht en grote betrokkenheid.

Helemaal geen zweverig gedoe. Het laat dingen zien zoals ze zijn, zodat je weer opgeruimd verder kunt.

Echt een aanrader!”

Henriette Visser

‘Ik had weleens gehoord van opstellingen maar wist er niet het fijne van. Ik was er wel in geïnteresseerd en nieuwsgierig naar. Ik liep al een tijdje rond met een vraag. Ik voelde dat er iets aan de hand is, maar ik kreeg er de vinger niet achter wat er speelde. Waar ik eerder in een tunnelvisie vast zat, heeft de opstelling me zicht gegeven op nieuwe invalshoeken waardoor ik dingen anders kan doen. De opstelling heeft heel veel innerlijke rust opgeleverd. Thema’s die eerder echt zwaar voelden worden lichter. En als je aan ene radartje draait lijken de andere radartjes ook in beweging te komen. Je gaat anders kijken en je anders gedragen en dat doet ook iets met hoe andere mensen op jou reageren. Hoe het precies werkt weet ik niet. Ik zie het niet, ik voel het alleen en ik merk dat het werkt.’

‘Ik vind Aike een kei in haar vak. Als Aike opstellingen begeleidt dan staat ze in haar kracht. Ze werkt vanuit een diepe rust. Ze is open, betrouwbaar en werkt heel respectvol en intuïtief. Ze geeft mensen de ruimte in de opstelling. Het is een heel subtiel samenspel tussen mensen in de opstelling en Aike als begeleider waardoor nieuw perspectief op de vraag ontstaat.’

Ingrid Kramer

‘Je hebt me de juiste handvaten meegegeven om mijn pad verder te ontdekken. De leidraad over kernwaarden als kompas voor mijn keuzes zal me enorm helpen om dichtbij mezelf te blijven! Dankjewel voor deze mooie inzichten!’

Marije Duenk

‘Vaak voel je onbewust al dat er iets blokkeert maar kun je er de vinger niet op leggen waarom het niet werkt of wat er moet gebeuren. Je vraagt je af: Waarom lukt het me nu niet? Dat had ik je voor de opstelling echt niet kunnen vertellen. 

Een opstelling geeft je de kans om van buiten naar binnen te kijken zodat je iets nieuws ziet dat je vanuit je eigen situatie niet ziet. De opstelling heeft me inzichten gegeven die ik vooraf niet kon bedenken. Dat je dat inzicht uitgespeeld krijgt voor je. In gedrag wat je vertoont, wat niet werkt, wat je tegenhoudt, wat je obstakel is, wat je wel kunt doen. Ik zie mijn situatie nu anders. En doordat je een ander beeld hebt kun je andere dingen doen. Je plaatje wordt completer en dus ben je in staat andere dingen te doen. Je hebt meer mogelijkheden, meer opties die je daarvoor niet kon zien. Ik weet nu wat er nodig is, wat mijn eerste stap is.’

Janneke de Kler, eigenaar De schitterende ondernemer. www.deschitterendeondernemer.nl

Al een tijdje kom ik regelmatig bij Aike voor een opstelling. Iedere keer levert het me weer nieuwe inzichten op waardoor ik weer verder kan met mijn proces. Aike haar begeleiding ervaar ik als zeer prettig. Ze is rustig, afgestemd, en voelt haarfijn aan waar de kern van het probleem ligt. Ik heb veel vertrouwen in haar wijsheid en intuïtie en voel me tijdens de sessies veilig, gezien en gehoord. Vanuit haar hart begeleidt ze de opstellingen. De opstellingen zorgen ervoor dat ik het contact met mezelf steeds intenser en dieper ervaar. Ik zou iedereen een opstelling bij Aike gunnen!

Rita Mulder

Ik ben het coachingstraject bij Aike gaan volgen op aanraden van advies van een goede vriend van me. Op dat moment liep ik als ondernemer vast (had meerdere bedrijven samen met een compagnon) en had behoefte aan reflectie over de gebeurtenissen. Ik stond op het punt een zakelijke relatie te verbreken.

Ik heb traject als zeer waardevol ervaren. Het traject heeft eraan bijgedragen dat ik de regie over mijn eigen leven weer heb opgepakt.  Door te klankborden heb ik meer inzicht gekregen. Ik ervaar meer rust.

Tijdens de onderhandelingen heb ik de regie kunnen pakken. Het klankborden met Aike heeft ertoe bijgedragen dat ik op de juiste momenten de juiste beslissingen nam. Die inzichten neem ik ook mee naar toekomstige situaties.

Als ik het traject niet had gedaan dan zou het ontbindingsproces meer tijd nodig hebben gehad.
En mentaal zou ik een flinke deuk hebben gekregen.

 Aike heb ik ervaren als een rustig, integer en empatisch persoon die goed kan luisteren en waar nodig ook adviezen geeft. Ze stelt kritische vragen, reflecteert en is een waardevolle gesprekspartner om een probleem, vraag of situatie te analyseren. Dus maak een afspraak, ervaar of er een klik is en met begeleiding van Aike is een oplossing voor jou probleem of vraag mogelijk.

Jurgen Onland

‘Ik ken Aike al wat langer en wist dat zij opstellingen begeleidt. Ik had er al wat meer over opstellingen gehoord en ik vroeg me van te voren af of ik dit wel zou kunnen. Ga ik het goed doen, wat zijn de verwachtingen? En ook nog met andere mensen, ik weet niet of ik mij daar goed of veilig bij voel.

De opstellingenavonden waren voor mij een verademing. In het begin erg onwennig, wie zijn die mensen? Heb ik daar een “klik” mee? Na een beetje de kat uit de boom gekeken te hebben begonnen we. Eerst met een geleide meditatie. Daarna voelde ik mij een stuk rustiger en kon mij makkelijker open stellen. Mijn onrust en onzekerheid maakte plaats voor interesse en nieuwsgierigheid. Na meerdere opstellingen meegemaakt te hebben merkte ik dat ik enthousiast werd. De onzekerheid verdween steeds meer en ik begon enthousiast te worden omdat ik zag wat het met mij deed en ook met anderen.

Wat de avonden opstellingen mij heeft opgeleverd is dat ik iedere keer als ik weer naar huis reed rust ervaarde. Maar bovenal inzicht in patronen bij mijzelf maar ook bij anderen. Door zelf deel te nemen aan opstellingen voel je letterlijk hoe sterk patronen kunnen zijn. Maar ook hoe mooi het is als die patronen zichtbaar en voelbaar veranderen.

Ik zou de opstellingenavond aanraden voor een ieder die regelmatig denkt: waarom overkomt mij dit nou? Of ik loop iedere keer weer tegen hetzelfde “probleem” aan. Het is ook een aanrader om eens een opstellingsavond bij te wonen. Een concrete vraag kan helpen, maar ook al heb je die niet dan kan je hier prima bij aanwezig zijn. Veel patronen zijn universeel en door deze bij andere te zien help je uiteindelijk jezelf ook weer verder.

Wat zo fijn was aan de avonden is dat niemand een oordeel heeft, de sfeer is open, gemoedelijk en veilig.’

Anne Middelveld

Deelnemer workshops familieopstellingen

‘Ik wilde een half jaar eerder al naar deze vrouwelijk leiderschapsdag, maar had toen allerlei excuses voor mezelf om niet te gaan. Nu voelde ik dat ik er bij moest zijn. De dag was van een onschatbare waarde voor mij en nog steeds. Door de opstelling heb ik daadwerkelijk mijn eigen plek in kunnen nemen. Ik ervaar meer rust en vertrouwen in mijzelf. De dag zelf was leerzaam, inspirerend en gaf veel inzicht. En was ontspannen en fijn met gelijkgestemde vrouwen. Een paar weken na de dag begon ik echt een verandering op te merken in mijn doen en laten. Ik voel dat ik steeds steviger mijn eigen plek en ruimte in kan nemen. Dat gun ik anderen ook, dus als jij je eigen plek en ruimte in wilt nemen ga naar Aike! Aike heeft een open en toegankelijke houding wat het voor mij ontzettend veilig heeft gemaakt. Door haar ontspannen en persoonlijke aanpak zorgt ze voor een snelle verbinding met de rest van de groep (voor mij allemaal vreemden). Aike is een ontspannen coach die inspeelt op de behoefte van de groep met de kennis uit haar rugzak. Alles mag er zijn. Ze geeft je daadwerkelijk de ruimte om je eigen plek in te nemen.’

Lucie Rijpstra

Over vrouwelijk leiderschapsdag

‘Ik heb me aangemeld voor de vrouwelijk leiderschapsdagen omdat de thema’s je passie, en hart volgen en vrouwelijk leiderschap me aanspraken. Niet in de zin van een hoge(re) positie maar wel als vrouw je plek innemen. Ik merk namelijk dat ik me daarin als vrouw af en toe wel geremd voel, zonder dat ik dat bewust doe of weet waarom het gebeurt. Ik kijk terug op een bijzondere dag met mooie vrouwen. Veel rust en ruimte om ervaringen te delen. Contact maken met mijn innerlijke mentor was en is heel waardevol voor me. Er is meer ruimte ontstaan om te gaan spelen en onderzoeken. Maak maar plezier en het mag op mijn manier. Doordat gewerkt wordt in een kleine groep is er veel persoonlijke aandacht; hierdoor heb ik veel uit de dag kunnen halen.  Het gevoel waarmee ik weg ben gegaan is echt ‘Wauw’! Deze dag is voor mijzelf en mijn bedrijf een stap over de drempel geweest om in de actiemodus te komen. Niet zonder angst, maar bewust hier mee om kunnen gaan en toch een stap zetten. De dag heeft me veel energie gegeven in relatie tot mijn roeping. Ik zie nieuwe mogelijkheden en ik voel veel vertrouwen, blijdschap en energie. Ik had de dag niet willen missen en heb me nu ook voor de vervolgdag opgegeven.’

Angela Monincx

Over vrouwelijk leiderschapsdag

‘De vrouwelijk leiderschapsdag was een cadeau aan mijzelf in een fase waarin ik mijn werkende leven een nieuwe richting wil geven. En ik had het idee dat Aike me hierin zou kunnen ondersteunen. De dag voelde warm en prettig. Via oefeningen en gesprek kwam ik samen met Aike en de andere deelnemers tot reflectie, waarbij zowel mijn hoofd als mijn gevoel werd aangesproken. Door de dag kan ik nog meer vertrouwen op mijn intuïtie en mijn eigen kracht. En wederom de herkenning dat ik mijn ideale klant goed wil kennen om op die manier goed aan te kunnen sluiten bij wat haar of hem drijft en waar zijn/haar vraag ligt, waarop ik wil en kan inspelen. En inspiratie, uit de verhalen van de andere aanwezigen. Het directe resultaat was het mindmappen van mijn ideale klant. De tweede is die te gaan omschrijven en ontmoeten om scherper te krijgen waar mijn meerwaarde ligt. Door deze dag is voorkomen dat veel tijd en energie is weggelegd bij het omschrijven van mijn ideale klant. Als je moeite hebt om je eigen plek en ruimte in te nemen weet dan dat je het waard bent– de tijd, moeite en middelen die je in jezelf steekt zijn het waard. Blijf trouw aan je innerlijke stem en durf hierop te vertrouwen.’

Annemarie Sweeris

Over vrouwelijk leiderschapsdag

Klanten over Aike

‘Aike is meelevend en invoelend. Iemand die zorgt en ziet wat een ander nodig heeft.’

Liesbeth Rombouts

‘Aike geeft vertrouwen en straalt rust uit. Ze vertelt rustig wat er gaat gebeuren en maakt een veilige bedding om je vraag te onderzoeken. Betrouwbaar en veilig.’

Janneke de Kler

‘De kracht van Aike is om bepaalde dingen te laten ontstaan, daar neemt ze de tijd voor. Het heeft mij verwondert hoe ze er voor weet te zorgen dat mensen een stap verder komen op hun levenspad. Ik ben dankbaar dat ik deze avonden mee mag maken.’

Anne Middelveld

‘Aike is een sensitieve en tegelijkertijd daadkrachtige vrouw die weet wat haar pad is en het haar missie maakt anderen te helpen hun pad te vinden en plek in te nemen. Ze heeft een prettige, rustgevende manier van werken, waardoor er snel een veilige sfeer ontstaat. Een authentiek mens.’

Annemarie Sweeris

‘Aike heeft een open en toegankelijke houding wat het voor mij ontzettend veilig heeft gemaakt. Door haar ontspannen en persoonlijke aanpak zorgt ze voor een snelle verbinding met de rest van de groep (voor mij allemaal vreemden). Aike is een ontspannen coach die inspeelt op de behoefte van de groep met de kennis uit haar rugzak. Alles mag er zijn. Ze geeft je daadwerkelijk de ruimte om je eigen plek in te nemen.’

Lucie Rijpstra

‘Ik had een vraag betreffende mijn professioneel functioneren en de onzekerheid die ik daarin vaak tegenkom. Door de heldere vragen van Aike ontstond een opstelling die voor mij heel dienend was. Doordat zij mijn eigen kennis en kunde omtrent systemisch werk erkende, opende ik me gemakkelijk en liet ik me door haar leiden. Ze volgde waar nodig en stuurde aan waar noodzakelijk. Ze toetste regelmatig of het voor mij nog veilig was. Omdat ik goed weet hoe effectief een inzicht uit een opstelling kan zijn, had ik een hoge verwachting. En Aike heeft die meer dan bereikt. Haar liefdevolle betrokkenheid heeft mij verder op weg geholpen.’

Margriet Veraart

Veraart Werkend Ontwikkelen

‘Aike is een mooi mens, betrokken, warm en deskundig. Ze kan goed bij de groep aansluiten en vanuit daar haar programma vormgeven en mensen begeleiden. Ze geeft veel persoonlijke aandacht en gaat zorgvuldig te werk. Aike is puur en authentiek. Je bent bij haar in vertrouwde handen!’

Angela Monincx

‘Ik vind Aike een kei in haar vak. Als Aike opstellingen begeleid dan staat ze in haar kracht. Ze werkt vanuit een diepe rust. Ze is open, betrouwbaar en werkt heel respectvol en intuïtief. Ze geeft mensen de ruimte in de opstelling. Het is een heel subtiel samenspel tussen mensen in de opstelling en Aike als begeleider waardoor nieuw perspectief op de vraag ontstaat.’

Ingrid Kramer

Aike is eerlijk, zorgzaam, gedreven en wil graag haar kennis en ervaring delen om anderen verder te brengen. Ze heeft zelf een aantal jaren geleden een belangrijke stap gezet door haar vaste baan op te zeggen en puur voor het ondernemerschap te gaan. Ondernemend is ze! Vanuit haar kracht van het doen van opstellingen blijft ze vernieuwende vormen vinden om zoveel mogelijk mensen verder te helpen. Tot zelfs aan de andere kant van de wereld.

 

Mireille Kinket

Verlang jij naar meer energie, plezier, rust en voldoening?

 

En weet je vooral wat je niet meer wilt, maar wat je echt wil is nog niet helder? Heb je na het lezen van de ervaringen van mijn klanten het gevoel dat ik je misschien verder zou kunnen helpen?

Vraag dan nu vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

In dit gesprek kijk ik met jou waar je nu staat en waar je naartoe wilt in je leven, je werk en/of bedrijf.

Het gesprek levert je helderheid op.

Als we een klik hebben met elkaar en ik het gevoel heb dat ik je kan helpen zal ik je ook vertellen hoe.

Je bent welkom!