Wil jij ook betere problemen?

Ik hoor je denken. Betere problemen? Ik wil helemaal geen problemen. Herkenbaar. Dat dacht ik ook toen ik het boek las van Mark Manson: De edele kunst van Not giving a f*ck las. Ik zal je uitleggen wat hij daarmee bedoelt. Geluk ontstaat door het oplossen...

Lees meer

Oh mam, dat woord mag ik nooit zeggen van jou!

(#abookaweek De edele kunst van not giving a f*ck, Mark Manson) Oh mam, dat woord mag ik nooit zeggen van jou! Dat is de eerste opmerking die ik krijg van mijn dochter als ze me ziet lezen. En nu lees jij een boek met dat woord erin?! Drie keer raden....

Lees meer

Welke dingen wil jij nog zien en beleven?

Zodra ik de straat uitrijd voel ik me vrij Meivakantie. De meiden waren vrij. De zon scheen dus we hebben onze oude camper weer uit de stalling gehaald. En daar gingen we, heerlijk samen op pad. Nieuwe herinneringen maken. Wat ik zo fijn vind aan de camper...

Lees meer

Kun jij werken waar en wanneer je maar wilt?

Een appje Ik krijg een appje uit Nieuw-Zeeland. De andere kant van de wereld. Ik verwonder me. Hoe bijzonder makkelijk het is geworden om contact te onderhouden door de opkomst van internet. Toen ik 17 jaar was heb ik een jaar in Australië gewoond en toen...

Lees meer

Mag jij om hulp vragen?

Daar is ‘ie weer: het stemmetje van mijn innerlijke rechter. De afgelopen weken werd ik weer regelmatig geplaagd door dat stemmetje in mijn hoofd: ‘Dat kun je best zelf, even je schouders eronder.’ ‘Dat kan niet moeilijk zijn. Dat moet je zelf kunnen’...

Lees meer

Hoe vol of leeg is jouw batterij?

Blije gezichten Om me heen zag ik ze voorbijkomen, de wintersportfoto’s. In de app. Op Facebook. Blije gezichten. Lekker buiten. Het zag er goed uit. Toch trekt wintersporten me niet. Ik ben er niet mee opgegroeid en als ik heel eerlijk ben snap ik de lol...

Lees meer

Ben jij nog de baas over je eigen agenda?

Ik reageer geïrriteerd De afgelopen weken raak ik zo nu en dan wat geïrriteerd.  Ik snap eerst niet zo goed hoe het komt. Want ik heb niets te klagen. Het gaat eigenlijk best lekker…met werk en thuis. En tuurlijk, overal is weleens wat. Ook bij ons. Dus ik...

Lees meer

Opgeruimd! Hoe krijg jij rust in je huis en leven?

Word jij af en toe ook zo gek van de rommel? Gek word ik er af en toe van. Rondslingerende kleding, lunchtrommels, schooltassen, afstandsbedieningen, stapeltjes administratie, schoolboeken en schriften, schoenen, sporttassen, leesboeken en bolletjes...

Lees meer

Heb jij jouw vijf grootste dromen helder?

Lees jij graag en gun je jezelf daar eigenlijk geen tijd voor? Eind vorig jaar werd ik geprikkeld door een vraag van Zarayda Groenhart op Instagram. Wie doet er mee met #abookaweek? Ik kreeg meteen een blij en warm gevoel ik mijn buik. Ik reageerde: Ja, ik wil! Een...

Lees meer

Ben je uitgerust? Of ben je aan vakantie toe?

Manlief was streng en duidelijk begin december: Jij bent straks twee weken vrij. Punt. Geen speld tussen te krijgen. En als ik eerlijk ben heb ik dat soms ook nodig. Ik hou van mijn werk. Ik geniet van het werken met klanten. En met een eigen bedrijf is er altijd wel...

Lees meer

Aanvragen e-book:
Nooit meer druk in je hoofd

12 tips voor meer energie, innerlijke rust en voldoening